De Wegenbelasting logo
AUTOBESTELAUTOMOTORCAMPERHANDELAARSKENTEKENAUTOBUS

Informatie

Informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan wegenbelasting, motorrijtuigenbelasting, autobelastingen of anderszijds gerelateerd aan motorvoertuigen en mobiliteit. Alles wat u wilt weten over bijvoorbeeld hoe de staat u allemaal belast op het bezit van een voertuig of hoe u een voertuig overschrijft kunt u hier vinden.

Wegenbelasting

Wegenbelasting is de belasting die geheven wordt op het bezit van een auto. Iedereen die in het bezit is van een motorvoertuig moet wegenbelasting betalen (tenzij u onder een vrijstelling valt). Onderwerpen waar u meer over kunt lezen zijn o.a. hoe het precies met de wegenbelasting in België zit, hoe u een voertuig kunt schorsen, wat er verandert in 2014 en 2015 in aan wegenbelasting en hoe fraude wordt bestreden.

Meer lezen over de wegenbelasting.

Kenteken

Een kenteken bestaat uit twee dingen: een kentekenplaat en een kentekenbewijs. Sinds 1 januari 2014 heeft de overheid de kentekencard geintroduceerd. Onderwerpen zoals hoe het precies allemaal zit met een kenteken, hoe deze is opgebouwd en hoe u deze het beste kunt overschrijven komen bij het onderwerp kenteken aan bod.

Meer lezen over het kenteken.

Autobelastingen

Autobelastingen worden onderverdeeld in vier categorieën, namelijk wegenbelasting, bijtelling, BPM en brandstofaccijns.

Meer lezen over de verschillende autobelastingen.

Motorrijtuigenbelasting

Motorrijtuigenbelasting is de naam welke de Belastingdienst gebruikt voor wegenbelasting. De motorrijtuigenbelasting is o.a. afhankelijk van het gewicht van het voertuig, de provincie waarin u woont en de brandstof die uw voertuig verbrandt. Op deze website kunt u snel, gemakkelijk en gratis uw motorrijtuigenbelasting berekenen.

Ga naar motorrijtuigenbelasting.

Houderschapsbelasting

Houderschapsbelasting is een term die vaak door verzekeringsmaatschappijen en assurantiekantoren voor wegenbelasting of motorrijtuigenbelasting gebruikt worden.

Meer lezen over de houderschapsbelasting.

Belasting auto

Op een auto wordt op diverse manieren belasting geheven. Vaak onderschatten mensen hoeveel belasting er wel niet geheven wordt op een auto, dit is namelijk meer dan alleen de welbekende wegenbelasting en daarnaast komt er ook nog eens de autoverzekering en APK bij kijken.

Meer lezen over belasting auto.

Gerelateerde pagina's