De Wegenbelasting logo
AUTOBESTELAUTOMOTORCAMPERHANDELAARSKENTEKENAUTOBUS

Wegenbelasting handelaarskenteken berekenen

Berekenen tipEen handelaarskenteken is een kenteken voor autobedrijven om met voertuigen uit de bedrijfsvoorraad, voertuigen die het bedrijf bewerkt of herstelt, of voertuigen die geen kenteken hebben, te rijden. Bijvoorbeeld voor het maken van een proefrit. 

Hier moet u uiteraard ook wegenbelasting voor betalen, maar dit is een aangepast tarief. Vul hieronder de gevraagde gegevens in om de motorrijtuigenbelasting voor een handelaarskenteken te berekenen. 


De "bereken wegenbelasting knop" wordt automatisch actief nadat u alle vragen hebt beantwoord.

Het handelaarskenteken mag alleen door u of een door u aangewezen persoon worden gebruikt. Als u met handelaarskentekenplaten rijdt, moet u altijd het originele handelaarskentekenbewijs bij u hebben. Het gebruik van het handelaarskenteken moet direct verband houden met de door uw bedrijf opgegeven bedrijfsactiviteiten. Dus niet voor uitleendoeleinden, maar wel voor het halen en brengen van voertuigen en het maken van een proefrit.

Handelaarskenteken aanvragen

Een handelaarskenteken, ook wel groene plaat genoemd, is met name geschikt voor autohandelaren die geen grote voorraad aan auto's hebben. Ook reparatiebedrijven en garagebedrijven zijn vaak in het bezit van een handelaarskenteken, dit scheelt hen natuurlijk kosten aan wegenbelasting en is nu eenmaal een stuk gemakkelijker. Ook hoor je vaak de naam HF of HC plaat. Wilt u gebruik maken van een handelaarskenteken, dan kunt u deze aanvragen bij de RDW. Dit kan als u beschikt over de RDW-erkenning bedrijfsvoorraad, maar ook als u niet beschikt over de RDW-erkenning bedrijfsvoorraad.

Gerelateerde pagina's