De Wegenbelasting logo
AUTOBESTELAUTOMOTORCAMPERHANDELAARSKENTEKENAUTOBUS

Autobelastingen pas aangepast in 2017De wegenbelasting en andere autobelastingen zullen voorlopig niet veranderen. Het kabinet bespreekt dit onderwerp tegelijk met de rest van het belastingstelsel, zo schrijft staatssecretaris Wiebes in een brief aan de twee kamer.

Wiebes was voornemens dit najaar al met wijzigingen van de BPM (aanschafbelasting) en de wegenbelasting te komen. Mensen die auto’s bezitten welke meer vervuilen zouden meer belasting moeten gaan betalen.

Het plan van Wiebes is nu om eerst met de partijen in de Tweede Kamer te gaan praten over deze grote veranderingen in het belastingstelsel. Zoals het er nu naar uitziet zal het definitieve plan pas eind 2015 klaar zijn. De nieuwe regelgeving omtrent de autobelastingen zal dan in 2017 ingaan.

Staat loop veel inkomsten mis

Voordat deze wijzigingen doorgevoerd zullen worden zullen er nog wel enkele wijzigingen komen om zo te voorkomen dat mensen teveel gebruik gaan maken van de huidige fiscale voordelen voor zuinige auto’s. Vanwege de huidige regelgeving loopt de staat veel inkomsten mis, wel is het zo dat de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s in Nederland het laagste is van heel Europa.