De Wegenbelasting logo
AUTOBESTELAUTOMOTORCAMPERHANDELAARSKENTEKENAUTOBUS

Autoverzekering

Iedereen die een auto koopt is naast de wegenbelasting verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Een autoverzekering afsluiten is snel te regelen, maar bij het afsluiten van uw autoverzekering moet u wel goed nadenken over welke dekking en aanvullende verzekeringen u wilt.

Wat is een autoverzekering?

In Nederland rijdt een zeer groot aantal auto's. Deze auto's veroorzaken jaarlijks aanzienlijke schade, materieel maar ook fysiek. Om deze schade te dekken, bestaan er autoverzekeringen. In Nederland is een autoverzekering verplicht. Dankzij deze verplichting hebben alle verkeersdeelnemers de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze - door de schuld van een (andere) autobestuurder - schade leiden. Indien gewenst kan deze verplichte dekking uitgebreid worden zodat ook schade aan de eigen auto onder de dekking van de autoverzekering valt.

Soorten autoverzekeringen

Autoverzekeringen kunnen onverdeeld worden naar de gewenste dekking Er zijn 3 verschillende soorten autoverzekeringen:

De juiste verzekering kiezen

Er is een zeer groot aantal autoverzekeringen beschikbaar waardoor een goede vergelijking heel belangrijk is. De beste maatschappij is namelijk lang niet voor iedere situatie dezelfde.

Gerelateerde pagina's